Početak je uvek najteži. Ali, mi u svoju prvu sezonu ulazimo sa velikim ambicijama i željom za nadigravanjem sa devojkama iz ostalih klubova. Ženski vaterpolo klub Crvena Zvezda učestvovaće u svojoj prvoj sezoni u svim zvaničnim takmičenjima i sa svim uzrasnim kategorijama.

U prvoj sezoni 2013/2014 devojčice i devojke su nastupale u konkurenciji:
– SENIORKE (Kup i Prvenstvo Srbije)
– SENIORKE 2 / Ekipa Vaterpolo kluba za dame TAŠ2000, podmladak Crvene Zvezde koji se kali u seniorskoj ligi.
– devojke rođene 1997. i mlađe (Kup, Prvenstvo Srbije i Prvenstvo Beograda-Beoval)
– devojke rođene 1999. i mlađe (Kup, Prvenstvo Srbije i Prvenstvo Beograda-Beoval)
– devojke rođene 2001. i mlađe (Kup, Prvenstvo Srbije i Prvenstvo Beograda-Beoval)
– devojčice rođene 2002. i mlađe (Kup, Prvenstvo Srbije i Prvenstvo Beograda-Beoval u konkurenciji sa dečacima)
– devojčice rođene 2003. i mlađe (Kup i Prvenstvo Srbije)

Ukupno smo u svim kategorijama odigrali preko 80 utakmica.

Kako je ŽVK Crvena Zvezda projekat nastao na temeljima uspešne vaterpolo škole za devojke – Vaterpolo kluba za dame TAŠ2000 postavlja se pitanje da li je i pravni naslednik sedmostrukog uzastopnog prvaka Srbije u vaterpolu za žene. Kako nam je interes da se ženski vaterpolo sport širi i da se broj klubova povećava, odlučili smo da klub sa trinaestogodišnjom tradicijom ne ugasimo već da kroz VKD TAŠ2000 naše mlađe devojke stiču neophodno iskustvo kako bi jednog dana bile u konkurenciji za seniorski tim Zvezde.

Dakle, sve devojke (mahom rođene 2000.godine i mlađe) koje će ove sezone nastupiti kao članice VKD TAŠ2000 su devojke koje prolaze potpuno istu školu vaterpola kao i njihove drugarice iz Crvene Zvezde. Isti termini treninga, pripreme i sparing utakmice samo učvršćuju vezu i čine da ova dva kluba egzistiraju u praksi kao jedan. Tako dolazimo do zaključka da Crvena Zvezda u svoja dva pogona sa preko 90 devojaka nastupa u svim takmičenjima i ukupno će prve sezone preko 150 utakmica biti odigrano u kojima će akteri biti devojčice i devojke iz našeg kluba..